iPhone 5 krijgt een groter display en er komt toch een iPhone nano

Volgens een bericht op AppleInsider krijgen toekomstige iPhones grotere en kleinere beeldschermen. Dit nieuws komt via Wall Street analist Shaw Wu van Kaufman Bros. Volgens zijn bronnen werkt Apple aan meerdere nieuwe iPhone modellen met een groter display maar Apple zou op dit moment ook werken aan een iPhone nano. De iPhones zijn vanaf volgend jaar te koop.

“Our sources believe these likely represent new high-end and low-end iPhone models to complement its current iPhone 4,” Wu wrote in a note to investors. “One possibility we are picking up is a “mini” or “nano” iPhone with a smaller candybar form factor leveraging technology in its new mini touchscreen iPod nano.”

Geruchten over een iPhone nano zijn er al jaren en de introductie ervan zou een behoorlijke tegenvaller kunnen zijn voor het Android platform wat op dit moment enorm groeit. Een goedkopere iPhone nano zal vooral de onderkant van de markt bedienen en voor de doelgroep die nu vaak een goedkopere Android smartphone koopt is het een goed alternatief.