iPhone 5 komt pas eind 2011 of begin 2012 op de markt volgens onderzoeksbureau

Onderzoeksbureau Avian Securities meldt dat de iPhone 5 niet voor het eind van het jaar op de markt zal verschijnen en mogelijk pas begin 2012. Er is contact geweest met een belangrijke leverancier van componenten voor de iPhone 5 en die heeft te kennen gegeven dat de productie van de iPhone 5 op zijn vroegst pas in september van start zal gaan. De gegevens die Avian Securities heeft weten te vergaren komen overeen met eerdere geruchten dat de iPhone 5 niet in juni zal worden gelanceerd maar later dit jaar.

Volgens Avian werkt Apple ook aan een goedkopere iPhone met goedkope componenten maar het is op dit moment niet duidelijk wanneer de goedkopere iPhone op de markt zal komen. De geruchten over een goedkopere iPhone doken begin dit jaar ook al op in de Wall Street Journal.

Volgens Analist Brian White van Ticonderoga Securities wil Apple geruchten over een lancering in juni vermijden om de verkoop van de huidige iPhone 4 niet onder druk te zetten. Als de media gaat melden dat Apple in juni een nieuwe iPhone 5 gaat lanceren stellen veel consumenten de aankoop van een iPhone 4 uit en dat kost Apple geld.