iPhone 5 is klaar voor massaproductie volgens Foxconn medewerker

De website 9to5Mac heeft een tip gekregen uit een betrouwbare bron die weet te melden dat de iPhone 5 klaar is om in productie genomen te worden. Je moet daar niet uit opmaken dat de iPhone begin volgende maand verkrijgbaar zal zijn want Apple heeft zo’n 5 maanden aanlooptijd nodig om het massaproductie proces op te starten.

De start van de productie van de iPhone 4S begon vorig jaar pas aan het eind van de lente en de iPhone 4S was uiteindelijk in oktober verkrijgbaar. Omdat het proces nu al in gang is gezet is een lancering van de iPhone 5 in juni tijdens het WWDC heel goed mogelijk.

Volgens de bron krijgt de iPhone 5 een geheel nieuwe vormgeving en lijkt het toestel niet op de huidige iPhone 4S. De iPhone 5 is voorzien van een 4 inch display waardoor het toestel niet alleen breder maar ook iets langer zal zijn.

Update:

Volgens de John Gruber van Daring Fireball is het bericht van 9to5Mac onzin.

9to5mac:

We received word from a reliable source at Foxconn in China that the iPhone 5, as it is currently being called, is now gearing for production.

Daring Fireball:  No it’s not.

No teardrop-shaped devices, as rumored in the lead up to the iPhone 4S. Samples so far have been symmetrical in thickness (also longer/wider).

Longer and wider? Sounds like bullshit. I can see Apple putting a bigger display on a device of the same size. I can’t see them making a bigger device.