iPhone 5 accu loopt sneller leeg bij 3G netwerk met slecht bereik

iLounge heeft een uitvoerige analyse gemaakt van de impact van het mobiele netwerk op de gebruiksduur van de iPhone 5 accu. De prestatie van de iPhone 5 accu is niet zo best als het signaal van het netwerk van je telecomprovider zwak is.

Iets wat we in Nederland in de randstad helaas maar al te vaak tegen komen als je gebruik maakt van de netwerken van T-Mobile of Vodafone. Een signaal met 4 tot 5 streepjes heeft nauwelijks invloed op de gebruiksduur maar alles wat daar onder zit slurpt de accu van de iPhone 5 sneller leeg. Het is geen exacte wetenschap maar het komt er op neer dat de iPhone 5 naar een goed of beter 3G signaal blijft zoeken waardoor de accu sneller leeg gaat. Gebruikers van een LTE netwerk zullen de door Apple opgegeven tijden ook niet snel halen als je naar de onderstaande test gegevens kijkt.

Volgens Apple kan je 8 uur browsen via 3G of LTE maar in de praktijk blijkt dat je met minder goed bereik een 3G gebruiksduur hebt van 4 uur en 44 minuten. Uit de test bleek overigens wel dat je bij een goed bereik van 4 tot 5 streepjes meer in de buurt komt van de opgegeven gebruiksduur gegevens van Apple.

Meer test gegevens kan je hier lezen.