iPhone 4S met modificatie van $15 toont parasieten in de tropen

Infecties door wormen treffen jaarlijks wereldwijd zo’n 600 miljoen mensen in vooral tropische gebieden. Ze zijn met het blote oog niet waarneembaar maar een Canadese arts heeft daar iets op gevonden. Door modificatie van zijn iPhone kan hij toch de aanwezigheid van de parasieten in ontlasting van patiënten ontdekken.

Dr. Isaac Bogoch gebruikt zijn iPhone 4S camera met een balletje van glas, 3M tape en wat watten als microscoop. Samen met een zaklantaarn heeft hij macro instrument gemaakt zodat hij de parasieten kan ontdekken in menselijke uitwerpselen. De gemodificeerde iPhone 4S camera is in staat om bij 69.4% van de patiënten de parasiet te ontdekken.

1

Dat kan natuurlijk ook met een microscoop maar blijkbaar is een iPhone met de Bogoch modificatie van $15 in tropische gebieden een stuk handiger. Het American Journal of Tropical Medicine and Hygiene publiceerde de iPhone modificatie onlangs en als de parasiet bij 70% van de 600 miljoen patiënten ontdekt kan worden dan is dat natuurlijk winst. Nu het toch bijna pasen is, hieronder een afbeelding van de eitjes van parasieten in ontlasting van patiënten die genomen zijn met de iPhone 4S van Dr. Isaac Bogoch dankzij zijn modificatie van $15.

eggs