iPhone 4 was voor lancering bij Vodafone al uitverkocht

Via een betrouwbare bron hoorden we zojuist dat de iPhone 4 bij Vodafone vorige week al was uitverkocht. Voor de lancering was de iPhone 4 al online te bestellen bij Vodafone. Op de website staat dat de iPhones 4 in week 48 worden uitgeleverd maar als je er een besteld ontvang je direct een e-mail waarin staat dat de iPhone 4 is uitverkocht en dat je de levering pas in februari 2011 is. Op zich geen probleem maar het abonnement gaat wel direct in en je kan de bestelling niet annuleren volgens een mevrouw van de klantenservice. Dat kan die mevrouw van Vodafone wel zeggen maar dan moet je niet op je website zetten dat ze vanaf week 48 leverbaar zijn.

Mocht je dit overkomen dan kan je de aankoop plus contract ontbinden want Vodafone verstrekt misleidende informatie op de website. Voor de goede orde dit gaat om één individueel geval maar wellicht zijn er meer mensen die dit probleem hebben.

Update:

Naar aanleiding van berichten die wij hebben ontvangen over de vertraagde levering van de iPhone 4 bij Vodafone hebben we contact opgenomen met Vodafone waaruit blijkt dat de iPhone 4 voldoende op voorraad is. Floor Klein afdeling Corporate Affairs van Vodafone:

“De verkoop van de iPhone 4 verloopt bij Vodafone zeer voorspoedig maar er is nog voldoende voorraad. Bij Vodafone is er niets bekend over de levering van de iPhone 4 in februari 2011. Als je online een bestelling plaatst dan kan het toestel binnen 24 tot 48 uur bezorgd worden (indien er binnen die tijd een afspraak met de klant gemaakt kan worden over de bezorging). In de winkel krijgt de klant het toestel direct mee”.