iPhone 4 versus Flip Mino HD

Als je overweegt om je Flip MinoHD video camera op Marktplaats te zetten omdat deze video functie straks ook in de iPhone 4 zit dan is dit artikel wellicht handig bij je overweging. Op dit moment is er nog weinig bekend over de audio, beeld en lens kwaliteit van de iPhone 4 en ook niet hoe lang je met de iPhone 4 een 720p, 30fps video kan opnemen. De getoonde opties van de iPhone 4 zijn mooi maar we raden je aan om tot de eerste reviews te wachten voordat je, je Flip in de uitverkoop gooit.

iPhone 4 versus Flip MinoHD: gebruiksgemak

De iPhone 4 en de Flip zijn beiden erg portable en handig in gebruik. Voordeel van de iPhone 4 is dat je hem altijd bij je hebt. De Flip en de iPhone 4 kunnen allebei opnemen op HD kwaliteit, 720p met 30 frames per seconde. Op dit moment is het nog niet duidelijk of de iPhone 4 op 720p 3:2 formaat video’s gaat registeren of op het meer gangbare 1280×720 (16:9) formaat. De Flip Mino HD kan wel op de huidige 16:9 standaard video opnemen.

Lens kwaliteit

De Flip heeft een fixed focus lens die werkt vanaf 1,5 meter tot oneindig met een lichtgevoeligheid van f/2.4 en 2 maal digitale zoom. De specificaties van de lens van de iPhone 4 zijn nog niet bekend. Wat we wel weten is dat de lens een tap to fucus optie heeft wanneer je video opneemt. Deze optie is ten opzichte van de Flip wel een voordeel maar de lens oppervlakte van de Flip is groter en dat is vaak beter.

Audio kwaliteit

De Flip heeft een goede audio kwaliteit en de correctie tijdens een montage is nauwelijks nodig. Of de iPhone 4 dat ook heeft weten we op dit moment ook niet. Er zit wel een extra microfoon aan de bovenkant van het toestel maar of de video optie daar ook gebruik van gaat maken weten we niet. Wij hopen dat het audio van de iPhone 4 wel beter is dan dat van de iPhone 3GS want dat is niet best.

Opslag capaciteit

De iPhone 4 heeft de meeste opslag capaciteit, de nieuwste Flip gaat tot maximaal 16 GB en de iPhone 4 heeft maximaal 32 GB aan opslag ruimte wat al gauw staat voor zo’n 8 uur aan video. Als de iPhone 4 op 4:3 formaat opneemt zelfs nog meer.

Opname duur: de accu

De Flip werkt ongeveer 2 uur op een volle accu, de huidige iPhone 3GS kan ongeveer een uur video opnemen met een volle accu. Door de snellere Apple A4 processor van de iPhone 4 en de grotere accu zou de opname duur ook wel eens rond de twee uur kunnen liggen.

iMovie

op een Flip kan je niet monteren. Je moet de video’s inladen in een Mac of PC om het te kunnen bewerken of uploaden naar bijvoorbeeld YouTube of sociale netwerken. Op een iPhone 4 kan je video direct bewerken en “trimmen” en vervolgens uploaden naar sociale netwerken, e-mailen, of uploaden naar YouTube. Met de komst van iMovie for iPhone is het ook nog eens mogelijk om de video direct op de iPhone 4 te bewerken. Dat is de meerwaarde van de iPhone 4 en het zou helemaal mooi zijn als je de video eenvoudig zou kunnen overzetten naar een iPad om het daar te bewerken met iMovie.

Conclusie?

Zonder de exacte technische specificaties van de video mogelijkheden van de iPhone 4 is er nog geen conclusie mogelijk. De iPhone 4 is erg handig omdat je hem altijd bij je hebt maar als de iPhone 4 geen 16:9 aspect ratio heeft dan is de Flip Mino HD beter.

Bron: TiPb en meer informatie over de iPhone video HD opname kwaliteit bij Apple