iPhone 4 vanaf 28 juli te koop in Nederland en België?

vanmiddag lieten we al via Twitter weten dat de iPhone 4 vanaf 28 juli te koop is bij de Spaanse telecomprovider Movistar. Spanje is een van de landen naast Nederland, België en Italië waar de iPhone 4 nog niet te koop is. De kans dat de iPhone 4 op woensdag 28 juli ook te koop zal zijn in Nederland en België lijkt vrij groot.

De Italiaanse telecom provider Vodafone gaat op 12 juli de prijzen voor de iPhone 4 bekend maken. Wij verwachten dat T-Mobile in Nederland en Mobistar in België dat volgende week ook gaan doen. Voor het verwerken van de pre-orders hebben de providers enige tijd nodig en de verwachting is dat er ook dit jaar weer een stormloop zal zijn.

Wij zijn ook benieuwd of T-Mobile een afkoop regeling gaat aanbieden voor bestaande iPhone gebruikers zodat ze hun abonnement kunnen afkopen en op die manier toch een nieuwe iPhone 4 kunnen bemachtigen. Bij het moederbedrijf Deutsche Telekom in Duitsland is dat al mogelijk.

Apple stuurde op 28 juni al een persbericht dat de iPhone 4 eind juli te koop zal zijn in Nederland en België:

iPhone 4 is also available in the UK, France, Germany and Japan and will be available in an additional 18 countries by the end of July-Australia, Austria, Belgium, Canada, Denmark, Finland, Hong Kong, Ireland, Italy, Luxembourg, Netherlands, Norway, New Zealand, Singapore, South Korea, Spain, Sweden and Switzerland.