iPhone 4 unlock verschenen plus veiligheidslek

Sinds afgelopen weekend is het mogelijk om je iPhone te jailbreaken via de Safari browser. Door te navigeren naar http://jailbreakme.com jailbreak je eenvoudig een iPhone. Dit is vooral bij kinderen erg populair omdat je vervolgens gratis software kan installeren op een iPhone. Sinds vandaag is het ook mogelijk om je iPhone 4 simlock vrij maken via de online jailbreak.

De nieuwe manier om de iPhone te jailbreaken via een website toont ook een ernstig veiligheidslek aan in de Safari browser. Door de website te bezoeken download je code die de iPhone jailbreakt. Dit is mogelijk door een veiligheidslek in de PDF-viewer van de iPhone.

Omdat de broncode van de jailbreak openbaar is kunnen anderen nu ook eenvoudig via de PDF-viewer van de iPhone toegang krijgen tot gegevens op een iPhone. De verwachting is dat Apple snel met een update komt om dit probleem te verhelpen en met die update zal de vandaag verschenen iPhone 4 unlock ook weer ongedaan worden gemaakt, en begint het kat en muis spel tussen het iPhone Dev Team en Apple weer opnieuw.

Voorgaande  jailbreaks moesten worden uitgevoerd via een Mac of PC. De jailbreakme.com jailbreak is zo eenvoudig dat je bij een bezoek aan iFactors en de Media Markt op een regenachtige maandagmiddag  makkelijk 2 iPads en een iPhone 4 kan jailbreaken.

Als je zelf je iPhone 4 simlock-vrij wil maken hierbij de video instructies van het iPhone Dev Team: