iPhone 4 te koop in Nederland voor de hoofdprijs

Zoals elk jaar vlak na de introductie van een nieuwe iPhone hebben we de afgelopen dagen een aantal keer Marktplaats bezocht om eens te kijken wat een iPhone 4 nu doet op de digitale advertentiekrant van Nederland. Nog voordat de eerste EasyJet toestellen al geland waren uit Engeland stonden de eerste advertenties met iPhones 4 al op Marktplaats. Sommige waren geplaatst door City hoppende Nederlanders vanuit de rij met wachtende personen voor de Londense Apple Stores. Op zich een lucratieve business want je koopt er 2, verkoopt er 1 via marktplaats en je hebt je eigen iPhone 4 gratis.

Bij veel advertenties op Marktplaats staat ook met bon en garantie. Dat klinkt mooi maar Apple geeft in Nederland geen garantie op iPhones die zijn gekocht in het buitenland. Als er onverhoopt iets mis gaat dan zal je met je iPhone terug moeten naar het land van aankoop.

Koopje?

Een 16GB iPhone doet op dit moment zo’n € 1100,00 op Marktplaats en de 32GB iPhone 4 kost al gauw € 1400,00. Totale gekte dus. Ter indicatie: bij de Apple Store in Engeland kost de De 16GB iPhone 4 – € 597 en de 32GB iPhone 4 – € 716.

Witte iPhone 4?

volgens Apple pas vanaf 15 juli leverbaar maar op Marktplaats worden ze al aangeboden vers uit de Apple Store uit Parijs?

Bummer of Bumper?

afgelopen weekend was er een advertentie met een zwarte bumper voor de iPhone 4. Vaste prijs van € 150,00

Filantropen?

de meest vreemde advertenties kwamen we de afgelopen dagen tegen van bedragen van € 1700 euro voor een 16GB iPhone 4 die maar heel even uit de doos was geweest tot 32GB iPhones 4 die verkocht worden voor € 510,00.

Met de komst van een nieuwe iPhone zijn een aantal oplichters ook weer actief dus maak geen geld over naar personen die je niet kent of vertrouwd en handel in persoon. Haal de iPhone op bij de verkoper, spreek niet af op stations of op vreemde plekken. Als test hebben we met een “wegwerp” mail account tientallen mensen gemaild de afgelopen dagen en bij veel personen kregen we het verzoek om eerst geld over te maken en afhalen was niet mogelijk. Daar kunnen best eerlijke iPhone 4 verkopers tussen zitten maar dan geven we ons geld liever aan een goed doel.

Er zijn ook mensen die regelmatig voor hun werk op en neer gaan naar England en Parijs. Zo kwamen we al een betrouwbare adverteerder tegen die de 16GB iPhone 4 verkoopt voor € 750 en de 32GB iPhone 4 voor 850 euro. Zo kan het dus ook.

Geduld….

als je iets meer geduld hebt dan is de iPhone 4 binnenkort ook gewoon te koop bij onze zuiderburen. Dit zijn de nog onbevestigde prijzen voor de iPhone 4 (simlock vrij) in België:

  • 16GB iPhone 4 – 629 euro
  • 32GB iPhone 4 – 739 euro

Je kan natuurlijk ook zelf city hoppen maar check van te voren wel of de iPhone 4 niet is uitverkocht. In Engeland kost de iPhone 4 (afhankelijk van de dagkoers) en simlock vrij:

  • 16GB iPhone 4 – 597 euro
  • 32GB iPhone 4 – 716 euro

In Frankrijk kost de iPhone 4 (simlock vrij):

  • 16GB iPhone 4 – 629 euro
  • 32GB iPhone 4 – 739 euro

Nog meer geduld….

binnen 3 weken zal de iPhone 4 ook via T-Mobile te koop zijn in combinatie met een contract. De tarieven worden binnenkort bekend gemaakt en volgens T-Mobile is het netwerk weer helemaal up to date.