iPhone 4 pre-orders veroorzaken chaos en een nieuw record

Het ziet er naar uit dat de iPhones 4 in de Verenigde Staten voorlopig op zijn. Apple maakte vanmiddag via een persbericht bekend dat er gisteren 600.000 iPhones besteld zijn en dat het volgende schip met iPhones rond 14 juli pas weer in de VS aankomt. Daarnaast heeft Apple verontschuldigingen aangeboden voor het ongemak gisteren bij het plaatsen van een online pre-order.

Voor Amerikanen die nog geen iPhone 4 hebben besteld betekent dit dat ze ongeveer een maand na de officiële lancering op 24 juni pas over een iPhone kunnen beschikken. Eerder vandaag was het nog mogelijk om vanaf 2 juli een iPhone te laten verschepen vanuit China maar die datum was na enkele uren al weer verdwenen van de Apple website en is inmiddels vervangen door 14 juli.

De Amerikaanse telecom provider AT&T kan de vraag ook niet meer aan en is gestopt met de pre-orders voor de iPhone 4. Volgens AT&T is de vraag naar de iPhone 4 tien maal groter dan bij de lancering van de iPhone 3GS. Gisteren bezochten 13 miljoen mensen de website van AT&T.

Deutsche Telekom, het moederbedrijf van T-Mobile heeft in Duitsland vergelijkbare problemen en wist vanmiddag te melden dat de vraag naar de iPhone 4 net als in de VS bij AT&T ook tien maal groter is dan bij de laatste lancering van een nieuwe iPhone.

In Frankrijk kan je op dit moment de iPhone 4 nog online bestellen en na 2 juli laten bezorgen op een Frans adres. Reserveren en later ophalen in een van de Franse Apple Stores is niet meer mogelijk.

Gisteren gaven we nog een tip om een iPhone 4 in Engeland te kopen maar ook in Engeland is het niet meer mogelijk om een simlock vrije iPhone 4 online te reserveren en later af te halen in een Apple Store. Ook hier worden de bestellingen vanaf vandaag alleen naar een Engels adres verzonden na 2 juli.

Inmiddels zijn we een dag verder en zullen er inmiddels wel 1 miljoen iPhones 4 zijn besteld. Dat is een nieuw record want vorig jaar bij de lancering van de iPhone 3GS duurde het een weekend voordat er 1 miljoen iPhones waren verkocht.

Mocht je een simlock vrije iPhone 4 willen gaan kopen dan kunnen we je nu alvast aanraden om bij de volgende voorraad in England of Frankrijk vroeg voor de deur te gaan staan. Als je kennissen in Engeland of Frankrijk hebt kan je ze vragen om er een op te sturen. Een Franse of een Engelse USA2YOU service kennen we op dit moment nog niet maar tips zijn welkom.

Wanneer de iPhone 4 in Nederland en Belgie te koop zal zijn is op dit moment nog niet duidelijk. De verwachting is juli maar door de enorme vraag zou dit ook wel eens later kunnen worden. Dit gebeurde eerder dit jaar al twee keer met de lancering van de iPad. Officieus is er sprake van een iPad lancering in de Benelux op 22 juli en daarvoor zou de introductie moeten zijn van de iPhone 4 op 15 juli.