iPhone 4 nog steeds slecht verkrijgbaar en populair export product

Als je in Nederland een iPhone 4 wil kopen via T-Mobile moet je nog steeds enkele weken wachten voordat je het toestel in handen krijgt. In Engeland waar de iPhone 4 simlock vrij te koop is staan er dagelijks lange rijen voor de Apple Stores. Niet alleen iPhone fans die een iPhone 4 proberen te bemachtigen maar vooral handelaren die de iPhones 4 kopen om vervolgens te exporteren. Dagelijks staan er rijen met zo’n 250 wachtende handelaren voor alle Apple Stores in Londen om zoveel mogelijk iPhones 4 te bemachtigen voor de export volgens een bericht in de Daily Mail.

De voorraad met iPhones 4 is ook in Engeland beperkt en er zijn dagen waarop er geen één iPhone 4 te koop is. Zo had de Apple Store aan de Regent Street vorige week donderdag 230 iPhones 4 beschikbaar voor de verkoop en op vrijdag waren er 430 iPhones 4 in de Covent Garden store. Door de grote toeloop van handelaren gaan de Stores vaak al open om 08:00 uur en zijn de iPhones 4 binnen een uur voor de officiële openingstijd van 09:00 uur al weer uitverkocht.

Normale consumenten die slechts één iPhone 4 proberen te bemachtigen krijgen door de handelaren nauwelijks kans om er een te bemachtigen. Zo zijn er mensen die al 5 keer een poging hebben gewaagd om een iPhone 4 te kopen in een Engelse Apple Store zonder resultaat. Niet alleen Engelsen vissen achter het net maar er zijn inmiddels ook veel Nederlanders voor niets naar Engeland gereisd om een simlock vrije iPhone 4 te kopen.

De iPhones 4 worden verscheept van Londen naar Asië en het Midden Oosten omdat de iPhone 4 daar nog niet te koop is en verkocht voor woekerprijzen die vaak het dubbele zijn van het aankoopbedrag. Volgens een bericht in de New York Times worden er in New York ook veel iPhones 4 gekocht voor de handel en verscheept naar China.

In Nederland is de iPhone 4 gekte inmiddels alweer iets afgenomen. Vlak na de introductie van de iPhone 4 betaalde je voor een simlock vrije 16GB iPhone 4 € 1200 nu is dat inmiddels gezakt naar zo’n € 650 en de 32GB iPhone 4 is al te koop voor zo’n € 750.

Bron en foto: 9to5Mac