iPhone 4 is net zo "slecht" als concurrerende smartphones

De grootste krant in Noorwegen, Oslo’s Verdens Gang heeft de iPhone 4 in een afgelegen gebied getest en vergeleken met smartphones van HTC, Nokia en de iPhone 3GS. Uit de test blijkt dat de iPhone 4 net zo goed en slecht is als concurrerende smartphones en er is geen sprake van een defect aan de antenne.

De krant heeft de iPhone 4 vergeleken met de HTC Wildfire, Nokia E71 en de iPhone 3GS. Alle telefoons verliezen streepjes signaal ontvangst bij het vastpakken maar er waren nog gewoon gesprekken mogelijk.

De geluidskwaliteit van de iPhone 4 en 3GS is niet zo heel erg goed volgens de krant bij slecht ontvangst maar je kan gewoon gesprekken voeren. Bij het gebruik van data is het een ander verhaal en wist de iPhone 4 als enige smartphone een stabiele verbinding tot stand te brengen terwijl de andere smartphones de melding “geen service” vertoonden.

De krant vermoed dat de antenne klachten van de iPhone 4 vooral komen door het slechte AT&T netwerk in de Verenigde Staten en noemt de “antennagate” vooral een Amerikaans probleem. Ook Amobi, een Noorse technologie website met informatie over smartphones heeft de iPhone 4 getest. De website kan geen bewijs vinden dat de iPhone 4 antenne een design fout heeft. Volgens de website hebben alle smartphones met geïntegreerde antennes last van het probleem. Ook de test van de Amerikaanse consumentenbond, Consumer Reports noemt de website voorbarig door te stellen dat ontvangst probleem niet aan het netwerk van AT&T ligt. Feit is wel dat het netwerk in Noorwegen veel beter is dan het Amerikaanse netwerk van AT&T.

Morgen is de iPhone 4 ook verkrijgbaar in Noorwegen, Australië, Denemarken, Finland, Oostenrijk, Canada, Denemarken, Hong Kong Ierland, Italië, Luxemburg, Nieuw Zeeland, Singapore, Spanje, Zweden, Zwitserland en beperkt in Nederland en België.

Bron: AppleInsider