iPhone 4 gebruikers delen bijna meer foto’s via Flickr dan Nikon D90 gebruikers

De beste camera is de camera die je altijd bij je hebt. Voor veel mensen is dat inmiddels het geval met de iPhone 4 en dat is ook te zien in de statistieken van Flickr. De 5-megapixel camera van de iPhone 4 mag dan wel niet de meeste pixels aan boord hebben maar gaat binnenkort wel de Nikon D90 verslaan als de meest populaire camera onder Flickr gebruikers.

Het succes van de iPhone 4 op Flickr komt vooral doordat je foto’s die je maakt meteen kan delen via sociale netwerken en Flickr. Point-and-shoot camera’s en DSLR’s hebben die mogelijkheid niet. Android smartphones hebben een groter marktaandeel maar dat is niet te zien in de statistieken van Flickr. De HTC Evo 4G staat op de vierde plaats na de iPhone 4, iPhone 3G en de iPhone 3GS. Wat ook opvalt is dat het aandeel iPhone 3G gebruikers inmiddels sterk aan het afnemen is en dat de populariteit van de iPhone 4 en de iPhone 3GS nog steeds toeneemt.

De iPad 2 is het minst populair want er zijn slechts 9 Flickr gebruikers die de iPad 2 gebruiken om foto’s te maken. Volgens de laatste geruchten krijgt de iPhone 5 een 8-megapixel camera en daardoor zal de iPhone zal nog wel even bovenaan de lijst staan van meest populaire camera’s op Flickr.

Bron: Techcrunch