iPhone 4 Death Grip test van PC World, oude wijn in nieuwe zakken

PC World heeft een Death Grip test uitgevoerd in Twin Peaks, Californië wat er om bekend staat dat er een slecht 3G netwerk is. Naast de iPhone 4 is de test uitgevoerd met de Google Nexus One, de HTC EVO, de BlackBerry Bold 9650, de Motorola Milestone en de Samsung Captivate.

Bij de test is er gemeten hoeveel signaal verlies er is in decibel per milliseconde (dBm) door het toestel eerst normaal vast te houden en daarna een Death Grip toe te passen. Uit de test van PC World blijkt wederom dat het niet erg is als er een goede 3G dekking is maar bij slecht netwerk ontvangst worden de gesprekken afgebroken, is er geen dataverkeer mogelijk of krijg je de “geen service” melding op een iPhone 4.

Bij een goede 3G verbinding is er na het toepassen van de Death Grip geen dataverkeer meer mogelijk op de iPhone 4. De iPhone 4 presteerde daarmee ook het slechtst in vergelijking met de andere smartphones. Een meting in dBm bij de iPhone 4 was niet mogelijk omdat de meet software niet zonder een jailbreak te installeren is.

De claim van Apple dat andere smartphone fabrikanten ook last hebben van de Death Grip is juist maar het toepassen van de Death Grip is bij de iPhone 4 het eenvoudigst. Bij smartphones van andere fabrikanten moet je er echt moeite voor doen om het signaal te laten inzakken.

De test van PC World is te vergelijken met de iPhone 4 test van de PA Consulting Group en onze eigen iPhone 4  test via het T-Mobile netwerk.