iPhone 3GS unlock en jailbreak

Omdat het ook wel eens mis kan gaan zijn wij niet zo’n fan van het jailbreaken en unlocken van je iPhone. In de meeste gevallen is het altijd wel op te lossen met een downgrade of een restore van de firmware maar als je weinig ervaring hebt met het jailbreaken van een iPhone dan kunnen wij het niet echt aanraden. Met een jailbreak vervalt ook de garantie van je iPhone 3G(S). Op de iPhone 2G had je als Europeaan al geen garantie.

Drie dagen voor de lancering van de iPhone 3GS in Nederland schreven we al over George Hotz die een manier had gevonden om de iPhone 3GS te jailbreaken en te unlocken. Er zijn ook mensen die George Hotz verafschuwen maar hij was wel de eerste die de allereerste iPhone wist te unlocken zodat je hem kon gebruiken op alle GSM netwerken. Samen met de jailbreak van George Hotz en de UltraSn0w unlock van het Dev Team is het sinds vorige week mogelijk om je iPhone 3GS te jailbreaken en te unlocken.

De jailbreak van George Hotz heeft de naam purplera1n gekregen. Hij werkt maar er zijn ook problemen. Het Dev Team heeft ook een jailbreak maar gaat die pas uitbrengen na de volgende 3.1 firmware update voor de iPhone 3G(S). Ze willen eerst wachten wat Apple gaat doen om het jailbreaken tegen te gaan en passen daarna de software voor de jailbreak aan. George Hotz wil daar niet op wachten en zegt dat je het ook nu kan doen. Als Apple het “gat” dicht om een jailbreak tegen te gaan kan hij het binnen een week weer openen is zijn stelling. Je bent hacker of niet…

Inmiddels is purplera1n RC2 te downloaden met ondersteuning voor Windows en OS X. Er zijn mensen waarbij de jailbreak en unlock in een keer goed gaat maar er zijn ook mensen die problemen hebben met WiFi na het installeren van UltraSn0w. Dus wees gewaarschuwd.

Procedure is om te beginnen met de originele iPhone 3.0 firmware van Apple. Daarna purplera1n installeren met een geldige (T-Mobile) simkaart. Vervolgens start je Freeze om Cydia te installeren en na een herstart kan je UltraSn0w installeren. Je iPhone 3GS is nu simlockvrij.

De windows procedure staat beschreven op de website iClarified, zoals altijd met de meest uitvoerige en betrouwbare handleidingen en de OS X versie voor de iPhone 3GS jailbreak staat op Modmyi.com

Via purplera1n.com kan je een windows of een Mac versie downloaden.

Voordat je ultrasn0w gebruikt zet je 3G uit. Nadat je ultrasn0w hebt toegepast moet je, je iPhone 3GS op vliegtuigmodus (Airplanemode) zetten. Zet de iPhone helemaal uit en daarna weer aan. Schakel vliegtuigmodus uit en je hebt een simlock vrije iPhone 3GS. Deze cyclus moet je volgens berichten uit forums elke keer doen als je, je iPhone 3GS herstart.

pr