iPhone 3GS met KPN als abonnement maar ook bij verlenging

We krijgen nog dagelijks vragen wanneer de iPhone 3GS via KPN verkrijgbaar zal zijn. Als we mail terug sturen dat, dat al maanden kan krijgen we meestal weer verbaasde reacties terug omdat er nog steeds de indruk bestaat dat de iPhone 3GS alleen via T-Mobile in Nederland te koop is. Via de Phoneshop in Den Haag kan je eenvoudig een contract afsluiten met elke gewenste telecom provider. Vorige week moesten wij een KPN abonnement verlengen en namen de proef op de som.

We gingen vorige week dinsdag langs bij de Phoneshop maar de iPhone 3GS was toen even niet leverbaar en alleen online te bestellen. Dat hebben we diezelfde dag gedaan en een week later kwam de bevestiging dat de iPhone 3GS binnen was. Het KPN contract was online verlengd en binnen 5 minuten liepen we de deur weer uit met een Simlock vrije Italiaanse iPhone 3GS met 1 jaar garantie.

Wij kozen voor de verlenging van een KPN contract en dat is wel duurder dan bijvoorbeeld een nieuw contract via T-Mobile maar voordeel is dat je een simlock vrij toestel krijgt en niet gebonden bent aan het T-Mobile netwerk. Bij T-mobile betaal je met een nieuw 2-jarig abonnement voor een 16GB iPhone 3GS € 99,95 met een 2-jarig abbonement bij de Phoneshop via KPN € 178. Bij verlenging van je contract stijgt de prijs iets naar € 214

Waar je wel rekening mee moet houden is dat T-Mobile een flat-free internet abonnement heeft. KPN heeft dat niet als je veel data verbruikt kan je problemen krijgen. Dat staat nergens en zelf verkoopt KPN bijvoorbeeld de Surf & Mail totaal bundel als onbeperkt surfen en malen op je mobiel maar in de kleine lettertjes staat dat ze een Fair Use policy hanteren.

Voor de goede orde de Phoneshop was niet op de hoogte van onze komst en we hebben de iPhone 3GS gewoon zelf betaald. iPhone Nieuws Blog is het enige Nederlandse iPhone Blog wat niet commercieel werkt. Op die manier kunnen we onafhankelijk berichten schrijven zonder rekening te houden met adverteerders.

We zijn niet verbonden aan telecomproviders waardoor we onafhankelijk berichten kunnen maken zonder rekening te houden met adverteerders. Op onze website staat een banner van iPhone Service Point. Daar ontvangen wij geen geld voor maar iPhone Service Point is onze “hofleverancier” van de iPhone en accessoires. Net als wij is iPhone Service Point ook niet gebonden aan telecomproviders.