iPhone 3GS kan 720p en 1080p HD video weergeven

In september 2008 toonde Gizmodo al aan dat de iPhone 3G 1080p HD video kan weergeven. Dat de iPhone 3GS dat ook kan is dus niet zo vreemd alleen heeft Apple de optie weg gelaten. Waarschijnlijk omdat het te veel energie kost of dat HD weergave op zo’n klein schermpje niet echt zinvol is. In april van dit jaar dook er een bericht op over nieuwe  iPod and iPhone AV kabels. Volgens een gerucht zouden de nieuwe iPhone en iPod touch HD ondersteuning krijgen.

hdweergave

Een gebruiker op het Chinese Weiphone forum heeft 720p en 1080p HD video’s afgespeeld met H.264 codering op zijn iPhone 3GS. Hij heeft de Apple restricties om HD video te weergeven weten te omzeilen en heeft video bestanden tot 30 Mbps in 1980×1080 resolutie afgespeeld op zijn iPhone. Via de gratis applicatie FileAid is het mogelijk om de HD video bestanden te benaderen en via de ingebouwde iPhone video player af te spelen.

fileaid

De 3 megapixel camera van de iPhone 3GS kan met de 600MHz processor ook makkelijk HD video (720p) aan. Waarom Apple gekozen heeft voor een lagere resolutie is ons niet helemaal duidelijk. Het heeft waarschijnlijk ook met de capaciteit van de batterij te maken. 720p video verbruikt 2 keer zoveel energie dan het huidige VGA video formaat. Wij snappen niet waarom Apple de eindgebruiker door middel van een software matige switch niet gewoon laat kiezen tussen VGA en 720p opname, net zoals je er ook voor kan kiezen om 3G aan of uit te zetten.

Bron: iLounge