iPhone 3GS in de ramsj en iPhone 3G gaat met pensioen

Afgelopen maand bleek al dat de iPhone 3G niet meer te leveren is via T-Mobile in Nederland. Wereldwijd droogt de voorraad iPhone 3G’s op en dat zou er op kunnen wijzen dat de iPhone 3G een end-of-life status krijgt. In de Verenigde Staten is de iPhone 3G nog wel gewoon online bij Apple te bestellen.

Door de komst van een nieuwe iPhone over twee weken is de prijs van de iPhone 3GS in de VS inmiddels ook gehalveerd. Gisteren maakte het Amerikaanse detailhandelsconcern Wal-Mart bekend dat de iPhone 3GS met abonnement is afgeprijsd van $199 naar $ 99. Na de lancering van de iPhone 3GS vorig jaar halveerde de prijs van de iPhone 3G ook dus twee weken voor de lancering van een nieuwe iPhone is dit niet zo heel bijzonder.

Eigenaren van een iPhone 3G kunnen binnenkort beter updaten naar de vierde generatie iPhone want de mogelijkheden van de nieuwe iPhone OS 4.0 firmware update zullen niet beschikbaar zijn voor gebruikers van een eerste generatie iPhone en de iPhone 3G. Eigenaren van de iPhone 3GS kunnen binnenkort wel updaten naar het nieuwe iPhone besturingssysteem.

Bron: 9 to 5 Mac