iPhone 3GS death grip video

Gisteren zagen we de iPhone applicatie van Erica Sadun waarmee ze een demonstratie gaf van de death grip op een iPhone 4. Sadun programmeerde een simpele iPhone applicatie die de signaalsterkte van de iPhone 4 meet en het aantal streepjes ontvangst. Sadun’s death grip resulteert in een bijna volledig signaalverlies op de iPhone 4. Door de update die Apple binnenkort gaat vrijgeven voor de iPhone 4 zijn er in het display bij een netwerk signaal van -113 dBm binnenkort 3 streepjes ontvangst te zien in plaats van 1. Dit is slechts een cosmetische oplossing want volgens Sadun blijft het signaal bij 3 streepjes -113 dBm.

TUAW heeft dezelfde applicatie ook geïnstalleerd op een iPhone 3GS en daaruit blijkt dat de iPhone 3GS ook een death grip heeft. Verschil tussen de iPhone 4 en de 3GS is dat de gesprekken tijdens de death grip op een iPhone 3GS niet worden afgebroken.

Op de onderstaande foto zie je links een iPhone 4 en rechts een iPhone 3GS. Ze hebben allebei 5 streepjes ontvangst en maken gebruik van hetzelfde netwerk. Bij de iPhone 3GS zie je O2 staan maar er zit een rebranded AT&T simkaart in het toestel. Het signaal is op de iPhone 4 lager: -95 dB versus -85 dB op de 3GS. De Apple Graded signaal sterkte is ook lager op de iPhone 4 (29 versus 45 op de 3GS). Dat klopt ook met het statement van Apple dat de formule om het aantal streepjes in het display van de iPhone 4 te berekenen niet klopt. De iPhone 4 toont in de test 2 streepjes teveel.