iPhone 3.1 firmware heeft anti-phishing optie die lastig te activeren is

De nieuwe iPhone 3.1 firmware heeft een anti-phishing optie maar die zal bij veel mensen niet zomaar werken omdat het updaten van de anti-phishing data op een vreemde manier moet. Om de anti-phishing functie voor de Safari browser te activeren ga je naar Instellingen, Safari en onder beveiliging zet je de optie fraudemelding aan. De meeste iPhone gebruikers zullen vanaf dit moment denken dat ze nu een waarschuwing ontvangen bij bezoek aan frauduleuze websites. Dat is dus niet zo.

anti

Twee specialisten op het gebied van het bestrijden van frauduleuze websites hebben het getest voor Computerworld en wat blijkt:  “it started blocking some sites, for some users, but it was inconsistent. Some sites are being blocked, others are not.”

Jim Dalrymple van the Loop heeft meer research gedaan en Apple om een reactie gevraagd. Na het activeren van de anti-phishing functie moet je eerst een anti-phishing database downloaden. Maar hoe doe je dat? Daar heeft Apple iets onhandigs op bedacht: de database wordt alleen bijgewerkt als je de iPhone gaat opladen (beeldscherm uit) en als je een actieve WiFi verbinding hebt.

Bron: Modmyi