iPhone 3.0 firmware is aanslag voor batterij iPhone 3G(S)

Volgens een Apple hardware expert zijn er veel berichten van mensen die na de update naar de 3.0 firmware het eind van de dag niet meer halen met hun iPhone 3G en 3GS. Volgens de expert werkzaam bij Rapid Repair ligt dat aan de nieuwe 3.0 firmware. Het lijkt er op dat sommige functies door de nieuwe firmware aan blijven staan waardoor de batterij van de iPhone 3G(S) zeer snel leeg is.

Vanaf 17 juni, de release datum van de nieuwe 3.0 firmware stromen de klachten binnen. Na het updaten verbruikt de iPhone 3G bij sommige gebruikers 5 tot 10% capaciteit per uur. Eerste generatie iPhone gebruikers die normaal een stand-by tijd hadden van 5 dagen halen nu nog geen dag. Door het wissen en opnieuw instellen van Microsoft Exchange accounts hebben sommige gebruikers minder last van het snel leeg lopen van de batterij van de iPhone.

Ook de nieuwe iPhone 3GS heeft vergelijkbare problemen met de stand-by tijd. Apple geeft wel tips om de stand-by tijd te verbeteren maar daarmee zet je ook een groot deel van de mogelijkheden van de iPhone uit zoals push mail en de push notificaties. Hopelijk worden in de 3.1 firmware update de push notificatie problemen opgelost.

Bron: MacWorld

batt2