iPhone 2009 gerucht van de dag

Het iPhone gerucht van de dag gaat over de introductie van 3 iPhone modellen deze zomer. iLounge.com heeft via een betrouwbare bron vernomen dat de nieuwe iPhone in drie varianten op de markt komt deze zomer. Het eerste model krijgt de omschrijving 3G, de tweede enhanced 3G (3.5G/3.75G) en de derde is een model speciaal voor de Chinese markt. Tot zover geen nieuws want deze geruchten circuleren al langer. 

Het eerste model zal naar landen gaan (zoals Nederland) waar ze een normaal 3G netwerk hebben. De enhanced 3G versie is voor de Amerikaanse markt. AT&T is de afgelopen maanden bezig geweest met het updaten van het netwerk naar het snellere 3.5G en 3.75G dus vandaar het gerucht over de enhanced 3G versie wat overigens ook al eerder bekend was. Volgens iLounge is de iPhone voor de Chinese markt qua formaat identiek aan de huidige iPhone 3G. 

“mainland China versions of the iPhone, which will have the same size and general design of the current model” 

Geen iPhone mini of nano dus. Maar ook dat wisten we al via Tim Cook (de vervanger van Steve Jobs) 

“U kent ons, we gaan niet aan de onderkant van de markt zitten om low-end telefoons te maken. Zo is Apple niet en dat is ook niet de rede waarom we er zijn. De onderkant van de markt is voor andere producenten. Ons doel is niet om de grootste op de markt te zijn maar wel diegene die de beste telefoon maakt.”

Uit eerdere geruchten blijkt dat de nieuwe iPhone niet of nauwelijks zal verschillen met de huidige iPhone 3G. Het enige verschil zal volgens iLounge de achterkant van de iPhone zijn. Deze krijgt een plastic achterkant, mat van kleur en beter krasbestendiger. Ook dit is al enige weken bekend….

AppleInsider denkt dat het gerucht overeenkomt met een foto die in januari van dit jaar op de website van iPodObserver te zien was. Een deel van de backcase van een 16GB iPhone is er te zien met een nieuw model nummer A1303. De achterkant heeft een matte zwarte uitstraling. Volgens iPodObserver is de foto echt. Na bestudering van de foto is hij destijds afgedaan als fake omdat het woord iPhone niet klopt met de orginele Apple vormgeving. De P en de H staan te dicht op elkaar.
iphone2009collage

De foto op de website van iPodObserver  van de iPhone 3G is destijds ook afgedaan als fake. Alleen bleek die op 9 juni 2008 toch echt te zijn bij de lancering van de iPhone 3G op het WWDC 2008….

145