iPad-verslaving inspiratie voor videoclipje wat is opgenomen met een iPad

Sarah-Louise Young en Rober Rackstraw maakten de onderstaande video die volledig is opgenomen met een iPad. iPad-verslaving is minder erg dan iPhone verslaving maar inmiddels een algemeen maatschappelijk probleem aan het worden.

Als ik om me heen kijkt zie je vaak mensen die bijvoorbeeld met elkaar uit eten gaan en allebei alleen nog maar in een i of smartphone staren, kinderen worden door iPhone eigenaren aangesproken met “ja even wachten mama of papa is even bezig” en de tijd die sommige mensen besteden aan sociale media via hun iDevice kan je vaak ook niet echt meer normaal noemen. Inspiratie voor Sarah-Louise Young die er een nummer over schreef en een clipje van maakte.

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=6XiQYy6sA3I’]

In 2009 verscheen voor het eerst de term Apping wat staat voor iPhone verslaving. Destijds bleek uit onderzoek ook dat je pas verslaafd bent als je niet langer dan 10 minuten zonder een iPhone kan. In april 2010 liet Steve Jobs weten dat de gemiddelde eigenaar van een iPhone 30 minuten per dag gebruik maakt van apps op een iPhone, een jaar later in 2011 bleek uit onderzoek dat het 81 minuten per dag was en hoeveel het nu is blijft giswerk maar bij sommige iPhone gebruikers is dat meerdere uren per dag.

Psychologen maken zich inmiddels zorgen over de snel groeiende groep smartphone gebruikers die de hele dag in het scherm van hun iPhone staren. Niet alleen tieners zien de wereld via het display van hun smartphone aan zich voorbij trekken maar 2/3 van de Amerikanen slaapt inmiddels met een iDevice of smartphone naast hun bed en niet omdat ze daarmee een wekker zetten.