iPad Pro krijgt 12.2-inch display en stereo speakers aan de boven en onderkant

Er gaan al geruime tijd allerlei geruchten over de 12.9-inch iPad Pro. Het laatste gerucht was dat Apple de productie plannen voor de grotere iPad had uitgesteld vanwege de sterk toenemende vraag naar de iPhone 6 Plus. Op die manier hadden alle toeleveranciers voor componenten van de iPad Pro hun handen vrij om de vraag van de markt optimaal te bedienen.

Inmiddels duiken er weer berichten op met nieuwe details over de iPad Pro. Zo is het display iets kleiner dan gedacht, geen 12.9-inch maar 12.2-inch. Bronnen geven ook aan dat de iPad Pro veel lijkt op de iPad Air 2 maar aan de boven en onderkant van de nieuwe tablet zitten speakers en microfoontjes. Vermoedelijk voor een verbeterde stereo audio beleving.

Qua dikte met slechts 6.1 mm is de iPad Pro identiek aan de onlangs gelanceerde iPad Air 2. Bij de laatste geruchten zit ook een illustratie waar je de gaatjes ziet van de speakers. Apple geeft zware sancties aan fabrieken die toekomstige producten laten uitleken. De onderstaande illustratie is vermoedelijk de eerste indicatie dat het opleggen van die sancties goed heeft gewerkt. De afbeelding verscheen op Mac Otakara en die website heeft een goede track record als het gaat over geruchten van nieuwe Apple producten .

pro