iPad Pro komt pas in het tweede kwartaal van 2015 op de markt

Volgens KGI analist Ming-Chi Kuo loopt de lancering van de 12.9 (of 12.2)-inch iPad “Pro” vertraging op en zien we de grotere tablet van Apple op zijn vroegst pas in het tweede kwartaal van 2015 op de markt verschijnen. De iPad Pro krijgt volgens Kuo een oxide display om een zeer hoge resolutie, snelle response en een hoge kleurverzadiging mogelijk te maken.

De massaproductie van die nieuwe displays kost tijd en leveranciers hebben meer tijd nodig om de assemblage te verbeteren. Als alles goed gaat kan de productie van de grotere iPad Pro in het tweede kwartaal van 2015 beginnen.

Kuo’s verslag focussed zich ook op het aantal verscheepte iPads in dit kwartaal en in het eerste kwartaal van 2015. Na de jaarwisseling zal het aantal verkochte iPads ten opzichte van dit kwartaal drastisch dalen naar 9.8 miljoen iPads. Dit kwartaal gaan er volgens Kuo nog 21 miljoen iPads over de toonbank maar in Q1 van 2015 zakt het aantal in met 54.5%.

Dit zou te maken hebben met de verzadiging van de markt en het aanbod van vernieuwende applicaties voor de iPad. Daarbij heeft inmiddels nu wel iedereen een iPad en als je er een hebt is er eigenlijk geen noodzaak om steeds te updaten naar een nieuwe iPad omdat je “oude” iPad toch al gauw een jaar of drie prima blijft functioneren.

12 inch iPad