iPad populair in publieke gezondheidszorg Australië

De Australische gezondheidszorg is een mix van zelfstandige en publieke organisaties en diensten. De verantwoordelijkheid voor het aanbieden van diensten in de gezondheidszorg is verdeeld tussen de staat en federale regeringen. De staat Victoria gaat alle artsen die werken in de publieke gezondheidszorg voorzien van een iPad.

“As technology evolves, so do the tools that our doctors need. We will provide $12 million to buy iPads for every doctor working in Victoria’s public hospital system, so they have easy access to time-critical clinical information at a patient’s bedside,” said the Australian premier.

De Australische premier Brumby van Victoria kondigde onlangs ook al aan dat er in januari 500 iPads geleverd zullen worden voor ziekenhuizen in Victoria. Eerder dit jaar bestelde hij er 500 voor scholen in Victoria. De overheid in Victoria strooit niet alleen rond met iPads want er is ook een overheid 2.0 actie plan wat moet voorzien in een betere toegang tot de interactieve eGovernment website zodat burgers beter en sneller kunnen communiceren met de overheid.

Vandaag werd ook bekend dat Medtronic een internationaal bedrijf wat medische instrumenten maakt 4500 iPads heeft besteld. Medtronic heeft wereldwijd 40.000 medewerkers en ook een vestiging in Nederland.