iPad 3 aankondiging is op woensdag 7 maart

iMore wist vorig jaar als eerste de datum van de iPhone 4S lancering te melden en vandaag verscheen het bericht dat Apple de iPad 3 op woensdag 7 maart gaat lanceren.

Waar Apple dat gaat doen is nog niet duidelijk maar het ligt voor de hand dat Apple dat net als voorgaande jaren gaat doen in het Yerba Buena Center in San Fransisco. Hier introduceerde Apple ook de eerste generatie iPad en vorig jaar de iPad 2. Totdat Apple het officieel gaat aankondigen blijft dit natuurlijk een gerucht maar AllThingsD wist vorige week ook te melden dat Apple de iPad 3 in de eerste week van maart gaat aankondigen.

Volgens geruchten krijgt de derde generatie iPad een 2048×1536 Retina display, een quad-core Apple 6 processor, 5 of 8 megapixel camera op de achterkant en vermoedelijk ook ondersteuning voor  4G LTE netwerken. Volgens het bericht krijgt de iPhone 5 in oktober in ieder geval ondersteuning voor 4G LTE. Van dat laatste worden we niet echt vrolijk en wij hopen nog even op een release van de iPhone 5 in juni….

Update: inmiddels kan ook Jim Dalrymple het bovenstaande bericht bevestigen en kan je 7 maart in je agenda noteren!