iOS marktaandeel in Verenigde Staten is 59% groter dan Android platform

Uit onderzoek van ComScore blijkt dat 27.3% van de iPad eigenaren ook een iPhone gebruikt maar bijna 3 van de 4 niet. iPad gebruikers hebben ook weinig affiniteit met andere Apple-producten blijkt uit de analyse. 17.5% van de eigenaren van een BlackBerry gebruikt een iPad en 14.3% van de Samsung gebruikers gebruikt geen Galaxy Tab tablet maar een iPad. 14,2 procent van de iPad gebruikers heeft een Android-telefoon.

ComScore heeft ook gekeken naar alle gebruikers die iPads, iPhones en iPod touches gebruiken en dan liggen de cijfers nogal voor de hand. Het aandeel is aanzienlijk groter dan smartphones en tablets die gebruik maken van Google’s Android. 37.9 miljoen ten opzichte van 23.8 miljoen Android gebruikers. Het iOS aandeel op de Amerikaanse markt is daarmee 59% groter dan de Android smartphones en tablets zoals de Samsung Galaxy Tab.

De iPad blijkt het meest populair onder gebruikers in de leeftijd van 25-34 jaar met een aandeel van 27.4% en in de leeftijd van 35-44 jaar. Zwaar ondervertegenwoordigd is de categorie 65+ en kinderen van 13 tot 17 jaar. De cijfers over Europa komen over enkele dagen online.

Bron: Comscore