iOS applicaties misbruiken persoonlijke gegevens van gebruikers vaker dan via Android platform

Uit onderzoek van Appthority blijkt dat de meeste gratis populaire iOS applicaties aanzienlijk veel persoonlijke gegevens van gebruikers downloaden, zelfs meer dan via het Google Android platform.

Uit Appthority’s App Report blijkt dat alle apps in de top 50 gratis iOS app’s data versturen via een verbinding zonder encryptie. Bij Android is dat bij 92% van de top 50 gratis app’s. iOS applicaties maken ook meer gebruik van de persoonlijke gegevens van gebruikers. 60% van de gratis applicaties tracken de locatie van de gebruiker, 54% heeft toegang tot de contacten van de gebruiker, 14% weet wat er in je agenda staat en 60% deelt deze gegevens met advertentie netwerken of erger.

Op het Adroid platform is dit aanzienlijk minder. 42% van de app’s maakt gebruik van je locatie maar slechts 20% heeft toegang tot je contact gegevens en geen één gratis app maakt gebruik van je agenda.

Vooral gratis spelletjes en entertainment apps maken massaal gebruik van je persoonlijke gegevens. iPhone gebruikers doen vaak nogal lacherig over het onveilige Adroid platform maar uit de gegevens van Appthority blijkt dus dat er weinig valt te lachen. Google’s Android platform is blijkbaar een stuk veiliger als je veel gebruik maakt van gratis applicaties.

20130306-152548.jpg