iOS aandeel op zakelijke markt blijft stabiel door komst iPhone 6 (Plus)

Uit de Good Mobility Index Report over het eerste kwartaal van 2015 blijkt dat het iOS aandeel op de zakelijke markt nog steeds stabiel is. Het iOS marktaandeel staat op 72% en dat is 1% minder dan bij de vorige meting eind 2014. De 1% verlies gaat naar het Android platform wat nu een aandeel heeft van 26%.

Good Mobility is leider in applicaties voor mobiele beveiliging en weet via haar iOS apps de bovenstaande gegevens te verzamelen. Bij de laatste meting in 2014 bleek dat 85 procent van de nieuwe activaties voor hun software via een iPhone 6 of een iPhone 6 Plus verliep. De komst van de iPhone 6 (Plus) gaf vorig jaar een enorme boost aan het iOS aandeel. Blijkbaar is een groot deel van het bedrijfsleven al overgestapt want dit kwartaal lag het aandeel van de activaties vanaf een iPhone 6 (Plus) op 26%.

Opvallend is ook dat iOS de educatieve markt vrijwel volledig in handen heeft met 83%, in de financiële sector ligt dat aandeel op 76% en in de publieke sector op 80%. De daling van de verkoop van de iPad op de consumentenmarkt is op de zakelijke markt nog steeds te verwaarlozen. Als we naar de tablets kijken dan heeft Apple op de zakelijke markt met de iPad een een aandeel van 81%. Dat is 4% minder dan bij de vorige meting in 2014. Een jaar geleden had Apple nog een aandeel van 92%. Toch hoeft Apple voorlopig niets te vrezen want het afgelopen kwartaal had Android een aandeel van 15% en Windows 4%.
iOS zakelijk