iOS 6 kan je zonder ontwikkelaarsaccount ook installeren op een iPhone of iPad

Als je alvast wil proeven aan de iOS 6 beta dan kan dat want de website iPhone Developers ontdekte vorige week bij toeval dat iPhone en iPad eigenaren zonder ontwikkelaars account iOS 6 ook kunnen installeren. Officieel is iOS 6 alleen beschikbaar voor geregistreerde software ontwikkelaars en als je niet weet wat je doet is de kans groot dat je met een onbruikbare iPhone, iPad of iPod touch komt te zitten.

Het installeren gaat eenvoudig via de instructies op de website en als je onverhoopt in de problemen komt kan je met de huidige iOS 6 beta firmware weer downgraden naar iOS 5.1.1. We hebben dit getest met een iPhone 4 en een iPad 2 en dat werkt prima.

Nogmaals als Apple een nieuwe (OTA) beta versie vrijgeeft kan het feest voorbij zijn en is de kans groot dat je met een onbruikbaar iDevice zit tot de officiële  release van iOS 6. Wij zijn niet verantwoordelijk als er onverhoopt toch iets mis gaat en beta software brengt naast vernieuwingen helaas ook vaak problemen. Updaten is geheel op eigen risico!