iOS 5 kan waarschijnlijk applicaties (op de achtergrond) automatisch updaten

Afgezien dat Apple niet vaak iets laat uitlekken voordat een product op de markt verschijnt lijkt het er ditmaal toch op dat iemand bij Apple wat te enthousiast is geweest met het updaten van iTunes:

If your device has Automatic Download enabled for apps, your updates will download to your device without having to sync.

De verwijzing is inmiddels weer van de update-pagina van iTunes verdwenen maar vermoedelijk kan je binnenkort automatisch de apps (op de achtergrond) updaten op je iDevice zonder dat je daarvoor een Mac of PC nodig hebt. Op dit moment is het updaten van applicaties op een iDevice een nogal tijdrovende bezigheid en als je veel applicaties hebt ook vrij irritant omdat je na het installeren van een update weer terug moet naar de update functie van de App Store app op je iDevice. Via de optie update alles kan je alle apps updaten maar een selectie van de applicaties die je wil updaten is niet mogelijk. Daar lijkt met iOS 5 verandering in te komen. Nou nog OTA, over-the-air updates van de firmware en dan niet honderden megabytes zoals het nu steeds gaat maar gewoon een update (patch) van de iOS firmware.