iOS 4 jailbreak en unlock

Geohot heeft op de Nuit du Hack, de nacht van de hack in Parijs meer informatie gegeven over een toekomstige jailbreak waarbij hij gebruik maakt van een exploit in de bootrom die werkt op elke iPhone, iPod touch, en iPad. De nog niet vrijgegeven exploit gebruikte hij eerder om zijn eigen iPad te jailbreaken. Hotz wacht nog even met de release van zijn jailbreak tot de iPhone 4 later deze week op de markt komt. In de onderstaande video kan je meer informatie vinden over zijn toekomstige jailbreak, zo rond 7:37.

Ondertussen heeft het iPhone Dev team ook niet stilgezeten en gaf vannacht een jailbreak plus unlock vrij voor de iPhone 3G en 3GS. De laatste versie van UltraSn0w kan nu ook iOS 4.0 simlock vrij maken. De unlock werkt alleen met de baseband-versies 04.26.08, 05.11.07, 05.12.01 en 05.13.04. Om de UltraSn0w unlock te gebruiken moet je eerst je iPhone jailbreaken. Dat kan op dit moment alleen met een iPhone 3G. De jailbreak voor de 3GS is nog in een beta stadium.

De redsn0w-beta 0.9.5b5-3 van het iPhone Dev Team voor de jailbreak van de iPhone 3G is via deze link verkrijgbaar.

Controleer of je de juiste modemfirmware hebt via: Instellingen, Algemeen, Info. In Cydia voeg je de repository repo666.ultrasn0w.com toe en vervolgens zoek je naar ultrasn0w 0.93. Voordat je de unlock gaat toepassen is het verstandig om 3G uit te zetten. Dit doe je via: Instellingen, Algemeen, Netwerk, Schakel 3G uit (schuifje naar links). Na een herstart van je iPhone 3G kun je weer alle simkaarten gebruiken in je iPhone 3G.

Zoals altijd, weet waar je aan begint. Wij ondersteunen geen jailbreaks of unlocks maar constateren alleen dat het kan. Meer informatie op het blog van het iPhone Dev Team, het forum van de iPhoneclub en voor uitgebreide beschrijvingen met afbeeldingen kan je de iClarified website raadplegen.

Bob Ban’s Jailbreak song