iOS 4.2 nu beschikbaar inclusief gratis Find My iPhone voor de iPhone 4 en iPad

Apple maake vanmiddag via een persbericht bekend dat de iOS 4.2 firmware update voor de iPad, iPad en iPod touch vandaag beschikbaar zou komen. Zojuist is de iOS 4.2 update vrijgegeven en je kan nu via iTunes updaten. Voor de iPhone en iPod touch komen de nieuwe functies AirPlay en AirPrint beschikbaar met de update inclusief enkele bugfixes. Gebruikers van een iPad zullen het meeste plezier beleven aan de update want zij krijgen niet alleen beschikking over de AirPlay en AirPrint functie maar kunnen nu ook multitasken en apps ordenen in mapjes.

Gebruikers van een iPhone 4, iPad en de vierde generatie iPod touch kunnen na de update ook gratis gebruik maken van de Find My iPhone, iPad of iPod touch functie. Find My iPhone was eerder een onderdeel van MobileMe waarvoor je moest betalen. Bij verlies of diefstal kan je op afstand je iPhone of iPad wissen zonder dat je persoonlijke gegevens op straat komen te liggen.

Via vind mijn iPhone kan je, je iDevice terugvinden via Google maps. Veel mensen waarvan hun iPhone was gestolen hebben via deze optie al hun iPhone terug gekregen na diefstal en justitie heeft ook meteen de beschikking over de locatie van de boefjes.

De gratis update van de Find My iPhone app is ook zojuist verschenen in de App Store.

Om te upgraden naar iOS 4.2 heb je iTunes 10.1 nodig. Als je gebruik wil blijven maken van een jailbreak of een unlock moet je (nog) niet updaten. Mocht je in het bezit zijn van een eerste generatie iPhone dan is het niet mogelijk om te updaten. Gebruikers van een iPhone 3G kunnen wel gebruik maken van de update maar er zijn enkele functies niet beschikbaar zoals het multitasken.

Meer over de iOS 4.2 update kan je lezen op de Apple website.