iOS 4.1 update op iPhone 4 lost Death Grip op

Over zo’n anderhalf uur gaat Apple iOS 4.01 vrijgeven als tussentijdse update om de weergave van het ontvangst te corrigeren. Eerder vandaag zagen we al de eerste berichten van ontwikkelaars die al toegang hadden tot de iOS 4.1 versie en daaruit bleek dat de software update geen oplossing brengt voor de ontvangst problemen van de iPhone 4. Zojuist zagen we het eerste bericht waarbij de iOS 4.1 software update voor ontwikkelaars wel de Death Grip oplost.

Na installatie van de iOS 4.1 update voor software ontwikkelaars en een lange field test die vandaag gehouden is blijkt de Death Grip (wegvallen van het netwerk ontvangst) niet meer te reproduceren op een iPhone 4 waar voorheen wel het signaal wegviel.

De test is gedaan in Italië met een iPhone 4 die gekocht is in Frankrijk. Of de Death Grip toch een software probleem is zal later vandaag moeten blijken als meerdere iPhone 4 eigenaren de iOS 4.01 software update installeren maar het zou ook kunnen dat Apple de update pas morgen vrijgeeft na de persconferentie over de iPhone 4.

Net als ons bericht eerder deze week over de eerste iPhone 4 met een coating op de antenne om het ontvangst probleem te voorkomen is dit ook een allereerste indicatie en geen garantie dat de iOS 4.01 update ook echt de problemen gaat verhelpen. De iOS 4.1 update is alleen beschikbaar voor software ontwikkelaars. De iOS 4.01 update-fix voor de iPhone 4 zou vandaag rond 19:00 uur verschijnen of na de persconferentie van Apple morgen.