iOS 4.1 update nu beschikbaar

Zojuist heeft Apple de iOS 4.1 software update vrijgegeven voor de iPhone en de iPod touch. De iOS 4.1 update brengt voor iPhone 4 gebruikers een aantal nieuwe opties die niet terug te vinden zijn in de update voor de iPhone 3G en 3GS.

HDR (high dynamic range) foto’s

HDR is een afkorting voor High Dynamic Range. Als je de optie selecteert tijdens het maken van de foto maakt de camera van de iPhone 4 drie foto’s met een andere lichtintensiteit. Die foto’s worden gecombineerd tot 1 foto waarbij de achtergrond en de voorgrond een goed contrast hebben. Over de nieuwe HDR functie hebben we vorige week al een artikel geschreven inclusief de exclusieve allereerste constatering dat deze functie alleen werkt op de iPhone 4 en niet beschikbaar is voor de iPhone 3G en 3GS.

HD video uploads

De iPhone 4 kan nu ook direct HD-video’s uploaden via een Wi-Fi verbinding naar YouTube en je kan de video’s versturen via e-mail. Er zijn twee upload opties: standard definition en HD. De video’s in Standard definition zijn 1/3 kleiner qua bestandsgrootte dan de HD video’s.

iTunes TV show rentals

Amerikanen kunnen televisie shows en films huren voor $ 0,99. Deze functie is (nog) niet in Nederland en België beschikbaar. Wil je toch van deze functie gebruik maken dan heb je een Amerikaans App Store account nodig.

Game Center

Apple’s Game Center is een netwerk voor gamers en werkt alleen op de iPhone 3GS en 4.

9to5mac heeft een complete lijst gemaakt van de meeste nieuwe functies in iOS 4.1.

iPhone 3G updaten?

de stroperigheid op een iPhone 3G is iets verholpen maar verwacht geen wonderen van de iOS 4.1 update. Het is overduidelijk dat iOS 4.1 vooral gemaakt is voor de iPhone 3GS en de iPhone 4. Qua snelheid is er een verbetering te zien bij het gebruik van Google Maps en tijdens het lezen van berichten. De snelheid van de Safari browser is nauwelijks beter geworden en dat kan je wel zeggen van de gehele iOS 4.1 update voor de iPhone 3G. De snelheid die je ooit had met iOS 3.0 krijg je met de iOS 4.1 update niet meer terug. iOS 3.0 blijven gebruiken is helaas ook geen optie omdat er een aantal ernstige beveiligingslekken zitten in de verouderde firmware. Als je snelheid wil en een stabiele iPhone dan zit er niets anders op om je hardware te upgraden.

iOS 4.2 zal in november uitkomen samen met de release voor de iPad.