iOS 4.01 gaat netwerk probleem iPhone 4 oplossen

Eerder deze week had Walt Mossberg van de Wall Street Journal al vernomen van Apple dat de ontvangst problemen van de iPhone 4 binnenkort zouden worden opgelost door een software update. Daarna kwam Steve Jobs met de verklaring dat je het probleem moet oplossen door het toestel anders vast te houden wat nog eens bevestigd is door Apple met een officiële verklaring over de problemen. Daarmee leek het een voorlopig onoplosbaar probleem maar via een gerucht wat gisteren opdook op de website AppleInsider blijkt dat Apple begin volgende week met een iOS 4.01 software update komt wat weer een bevestiging is op het bericht van Walt Mossberg eerder deze week.

Het ontvangst probleem zit hem in de baseband kalibratie. Door het vasthouden van de iPhone 4 aan de linkerkant treedt er een verstoring op van het netwerk ontvangst. In plaats dat de iPhone 4 zoekt naar een betere frequentie valt het signaal weg totdat de geen service melding verschijnt.

De nieuwe software update zou dat probleem moeten verhelpen. Als het gerucht waar is zelfs al begin volgende week. Daarbij blijft het een vreemde manier van Apple om eerst te zeggen dat je de iPhone 4 anders moet vasthouden. Was handiger geweest als ze meteen deze informatie hadden gegeven. De introductie van de iPhone 4 heeft daardoor onnodig slechte publiciteit gekregen waardoor de iPhone 4 nu wereldwijd bekend staat als een smartphone die je niet kan vasthouden om mee te bellen en waar een ontwerp fout in zit. Ondanks de problemen zijn er ook veel iPhone 4 gebruikers die geen problemen ondervinden bij het netwerk ontvangst.

Ondertussen lijkt de Engelse telecom provider Orange de distributie van de iPhone 4 uit te stellen vanwege de antenne problemen. Volgens TechCrunch heeft een lezer die een iPhone 4 had besteld bij Orange een bericht gekregen dat zijn bestelling voorlopig niet geleverd zal worden vanwege de antenne problemen. Het is ook heel goed mogelijk dat de voorraad iPhones 4 gewoon op is en dat Orange de antenne problemen als excuus gebruikt.

Tot slot nog deze video waaruit blijkt dat het niet alleen om een ontvangst probleem gaat maar ook bij het verzenden gaat er al gauw e.e.a. mis. Laten we hopen dat het op te lossen is met een software update.