iOS 4.0.2 zorgt voor (nog) langere stand-by tijd iPhone 4

Sinds de lancering van de iPhone 4 met de standaard iOS 4 firmware waren de meeste berichten al positief over de langere stand-by tijd van de iPhone 4 in vergelijking met de iPhone 3GS. Het goede nieuws is dat er steeds meer positieve berichten verschijnen van iPhone 4 gebruikers die na de iOS 4.0.2 update een nog langere stand-by tijd weten te halen met hun iPhone 4.

Hierbij nog enkele tips om een langere stand-by tijd te halen met je iPhone:

1. Gebruik zo min mogelijk locatie gegevens

het gebruik van deze functie maakt gebruik van de ingebouwde GPS van de iPhone. Deze verbruikt veel energie. Zet de locatie services gewoon aan als je ze nodig hebt en weer uit na gebruik.

2. Zet Push Notificaties en Push Mail uit

het gebruik van push notificaties en push mail is een aanslag op de standby tijd. Als je mail ophaalt via een Exchange server via de push service dan haal je zeker het eind van de dag niet. Het is beter om een tijdinterval in te stellen om mail op te halen. Ook Push Notificaties om bijvoorbeeld notificaties te ontvangen van Twitter of IM applicaties zijn een redelijke aanslag op de uiteindelijke standby tijd van je iPhone.

3. Tijdinterval mail instellen

Elke keer als je iPhone mail ophaalt van de server komt hij uit sleep mode. Dit kost energie. Als je een interval van 15 minuten gebruikt is dit al beter maar het is nog beter om eenmaal per uur mail op te halen of handmatig als je, je iPhone weer gebruikt. Dit scheelt ook aanzienlijk in de standby tijd.

4. Zet WiFi uit

Als je WiFi aan laat staan zoekt je iPhone regelmatig naar toegangspunten. Dat zoeken kost ook energie. Zet WiFi uit als je het niet gebruikt.

5. helderheid van je iPhone scherm

meer helderheid kost meer energie…

6.  Zet 3G uit

Als je accu bijna leeg is kan je iPhone nog enkele uren functioneren via EDGE door 3G uit te zetten. Ook als je de iPhone alleen gebruikt om bereikbaar te zijn scheelt dit enorm in de standby tijd. Je hebt geen 3G nodig om te bellen… We hebben vorig jaar op verzoek een test gedaan door 3G uit te zetten op een iPhone 3G en die haalde toen 9 dagen stand-by met minimaal gebruik.

7. Zet de equalizer van je iPod uit

De equalizer functie die je kan vinden onder het iPod instellingen menu staat bekend als een batterij killer. Zet deze functie uit.

8. Automatisch slot op 1 minuut

zet deze functie op 1 minuut. Je kan het vinden onder Instellingen, Algemeen, Automatisch slot.

9. Vibratie functie in games

veel games hebben een vibratie functie die ook veel energie gebruikt. Deze functie is uit te zetten in de settings van een spel.

10. Download geen iTunes of App Store bestanden via 3G

Het downloaden van muziek, films of programma’s via iTunes of de App Store via een 3G verbinding kost veel energie. Download bestanden zoveel mogelijk via je computer en synchroniseer ze dan naar je iPhone.

11. Updaten

Installeer altijd de nieuwste firmware updates. In deze updates zitten bijna altijd verbeteringen voor de standby tijd van je iPhone.

12. Gebruik Bluetooth zo min mogelijk

Het gebruik van Bluetooth, om verbinding te maken met een draadloze headset of een ander A2DP apparaat kan de accu van je iPhone binnen enkele uren volledig leeg “zuigen”.

De bovenstaande tips verbeteren allemaal de standby tijd van je iPhone. Probleem is wel dat hoe meer je van die tips gebruikt des te minder functionaliteit je nog hebt. Je smartphone is ineens niet zo smart meer…

Om toch te bespraren en zo weinig mogelijk functionaliteit te verliezen tot slot nog enkele tips:

1. Verlaag de helderheid van je scherm

de meeste mensen zetten de helderheid van het iPhone scherm helemaal open omdat ze dan denken dat het beeld van de iPhone er beter uit ziet. Zet het schuifje in het midden.

2. Haal data minder vaak op

Zet de interval om mail op te halen op één maal per uur of op handmatig

3. Koop een autolader

Een autolader voor je iPhone is al te koop voor 15 euro.

4. Koop een externe batterij

Er zijn veel goede oplossingen om de de standby tijd van je iPhone 3G(S) minimaal te verdubbelen. Voor € 79,95 is er al een prima externe batterij te koop van bijvoorbeeld Mophie die de standby tijd van je iPhone verdubbeld.

5. plan het gebruik van je iPhone

Het klinkt raar maar als je de hele dag moet doen met je iPhone en er is geen lader in de buurt ga dan geen games spelen, Apps downloaden etc, etc.