Investeerders Nintendo willen iOS games zien maar directie voelt daar niets voor

Investeerders zetten Nintendo steeds meer onder druk om ook games the maken voor het iOS platform. Daarnaast blijkt de Nintendo 3DS ook niet echt een succes. Afgezien dat het slecht is voor je ogen zien consumenten er ook weinig in. Nintendo verlaagde gisteren in Japan de prijs van de 3DS met zo’n 40% en dat is voor het eerst dat de fabrikant binnen zes maanden na de introductie met zo’n enorme prijsverlaging komt.

Vorige maand moest Nintendo al bij de bekendmaking van de kwartaalcijfers een verlies aankondigen van $328 miljoen, mede veroorzaakt door de tegenvallende verkoopresultaten van de 3DS. Als reactie dus een prijsverlaging van de 3Ds die in Nederland op dit moment te koop is voor € 160 bij de Mediamarkt en dat is nog geen 40% van de introductieprijs van €240 maar komt aardig in de buurt.

Het zou logisch zijn als Nintendo ook de populaire games zou uitbrengen voor het snel groeiende iOS (game) platform maar Satoru Iwata, directeur van Nintendo voelt daar helemaal niets voor. Dat is jammer want er is inmiddels een snel groeiende groep kinderen die helemaal niets meer zien in een Nintendo en hun games liever spelen op de oude iPhone van hun ouders of gewoon de iPad in beslag nemen en gebruiken als vervanging van de Nintendo.