Internationale politieke cartoons van 900 kranten op je iPhone

MSNBC heeft een internationale politieke cartoon applicatie gelanceerd voor de iPhone. Via de app krijg je de beste politieke cartoons gratis op je iPhone of iPod touch van maar liefst 900 internationale kranten. Je moet het zien als een real-time cartoon nieuws feed. Op het moment dat er een cartoon gepubliceerd is deze direct te zien via de gratis msnbc.com Cartoons applicatie.

cart1

Net als veel nieuws applicaties kan je de applicatie updaten als je online bent zodat je later cartoons terug kan kijken als er even geen verbinding is. De applicatie is zo opgebouwd dat de bediening erg lijkt op die van de fotobibliotheek van je iPhone. Door middels van thumbnails kies je een cartoon en als je er op “klikt” zie je de afbeelding.

cart2

De cartoons zijn direct vanuit de applicatie te delen via Twitter, e-mail en Facebook. Als je geïrriteerd raakt van liberale cartoons dan kan je ze uitzetten en die van conservatieven natuurlijk ook.

De applicatie is een idee van de beroemde cartoonist Daryl Cagle die onder andere werkt voor MSNBC.com Meer informatie over zijn werk kan je vinden op cagle.com De politieke cartoons zijn ook op een desktop computer te zien via politicalcartoons.com

De msnbc.com Cartoons applicatie is gratis verkrijgbaar via de App Store.

cart3