innoXplore iX-M20 Game Controller voor de iPhone 4 Review

Als je veel games speelt op een iPhone 4 zal je dat in de buurt van een stopcontact moeten doen want lang gaat de accu van de iPhone 4 dan niet mee. InnoXplore heeft daar iets op bedacht een Game Controller waarmee je een iPhone 4 omtovert tot een PSP. In de Game Controller zitten speakers verwerkt en een accu met een capaciteit van maar liefst 2000 mAh zodat je uren lang je favoriete iOS games kan spelen.

DigiTrading stuurde ons een review exemplaar van een van de proefmodellen en die hebben we getest. De innoXplore iX-M20 Game Controller is gemaakt van hard plastic en de siliconen grepen in de handvatten zorgen voor een goede grip. Aan de achterkant van de Game Controller zit een standaard, waarmee de Game Controller als bureau standaard gebruikt kan worden voor het kijken van video’s. Aan de bovenkant van de iX-M20 zitten 2 HiFi Speakers van 1.5W die het geluid van de iPhone 4 via de dock connector weergeven. Het volume is regelbaar via een draaiwieltje wat bovenop de Game Controller zit. Als je het geluid wil horen via een hoofdtelefoon dan kan dat via de 3.5mm audio uitgang die ook aan de bovenkant van de iX-M2o zit.

Op de Game Controller zit een aan/uit schuifknop die via 4 LED lampjes aan de voorzijde laat zien of de Game Controller aan staat. Opladen gaat via de meegeleverde mini USB kabel via een Mac of pc maar je kan ook je iPhone oplader gebruiken. Het volledig opladen duurt zo’n 2,5 tot 6 uur. Tijdens het laden zie je eerst een groen LED lichtje branden en gedurende de resterende uren gaan ook de 3 rode LED lichtjes aan. Als alle 4 LED lampjes branden is de accu volledig opgeladen. De Lithium Polymeer accu van de Game Controller heeft een capaciteit van 2000 mAh. De accu van de iPhone 4 heeft een capaciteit van 1420 mAh. Aan de onderkant zit een standaard USB poort waarmee je andere apparaten kan opladen via de accu van de Game Controller. 

Om de iPhone 4 in de Game Controller te plaatsen zit er een klepje die er voor zorgt dat je iPhone 4 niet uit de houder kan vallen. Na het openen van het klepje schuif je de iPhone 4 in de dock connector en zet je de Game Controller aan via de aan/uit schuifknop boven op de Game Controller. De 4 LED lampjes geven de capaciteit van de accu aan en de ingebouwde accu laadt meteen de accu van je iPhone 4 bij.

De innoXplore iX-M20 Game Controller kan je niet alleen voor games gebruiken maar ook om films te kijken of via een adapter op je fiets als handige houder voor je iPhone 4 die gesproken navigatie aanwijzingen harder laat horen dan de standaard speakers van de iPhone 4. Het geluid wat uit de HiFi Speakers komt klinkt hard maar wel een beetje blikkerig. De iX-M20 Game Controller is alleen geschikt voor de iPhone 4 en vooral ontworpen voor gamers en die zullen er veel plezier mee beleven.

De innoXplore iX-M20 is in Nederland verkrijgbaar via diverse verkooppunten van distributeur DigiTrading. De adviesprijsprijs is € 59,95 inclusief btw. Meer informatie over de iX-M20 via: digitrading.nl of innoxplore.com