Indiase overheid wil Foxconn toestemming geven om iPhone fabrieken in India te openen

De Indiase economie staat qua groeicijfer wereldwijd aan kop en daarom is het niet vreemd dat de Indiase overheid de Taiwanese multinational Foxconn toestemming wil geven voor het bouwen van iPhone fabrieken in India. Als de geruchten juist zijn dan kunnen de fabrieken worden gebouwd in de provincie Maharashtra in de westerse regio van India.

Voordeel voor Foxconn is ook dat de Indiase overheid momenteel subsidies in de vorm van belastingvoordeel geeft aan buitenlandse bedrijven die werk creëren op de Indiase arbeidsmarkt. Het produceren van iPhones is net zoals de Indiase economie nog steeds booming business dus dat zit wel goed.

Enig probleem is dat het op dit moment nog een gerucht is maar de Indiase minister Devendra Fadnavis van Maharashtra liet wel weten dat de meeste mobiele telefoons ter wereld in zijn land worden gebruikt. Hij tekent daarbij aan dat slechts 7% van deze mobiele telefoons in zijn land geproduceerd worden. Toeval of niet maar Fadnavis is onlangs nog met een handelsdelegatie in China geweest om een Foxconn iPhone fabriek te bezichtigen waar ze o.a. de iPhone 6 produceren.
foxconn