In Nederland gebruiken we 23 miljoen iOS en Android smartphones en tablets

Bij Flurry van Yahoo houden ze via 725.000 apps gegevens bij van 564 miljoen Android en iOS devices in Europa. Met die gegevens kan je leuke statistieken maken en dat doen ze dan ook bij Flurry. Uit de meest recente gegevens blijkt dat Europeanen gek zijn op (Android en iOS) smartphones en tablets en dat we in Nederland op nummer twee staan bij de top 10 landen van Europa. Tweede positie in de lijst met landen als Rusland, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Italie, Spanje, Oekraïne, Polen en Zweden is niet gek en daar kunnen we als klein landje best trots op zijn want onze zuiderburen worden niet eens in de lijst genoemd.
bnp
Flurry neemt in de metingen ook het genmiddelde nationaal inkomen mee en het aantal iOS en Android gebruikers. In Zweden worden de meeste smartphones en tablets gebruikt per hoofd van de bevolking. De zogenaamde smart device penetratie is daar 150%. Wat neer komt op 1.5 devices per persoon (man, vrouw, kind). Op de tweede plaats staat Nederland met 136% en op nummer 3 het Verenigd Koninkrijk met 130%.

Wat uit de cijfers ook blijkt is dat de Phablet revolutie nog steeds gaande is en dat bleek ook onlangs uit de eerste verkoopcijfers van de iPhone 6s en de iPhone 6s Plus die we zagen. In Spanje lopen ze wat dat betreft voorop met inmiddels 37% phablet gebruikers. Kleinere smartphones zijn in Europa niet meer in trek en we snappen Apple ook niet helemaal met de mogelijke introductie van een iPhone 6c. Europeanen willen vooral smartphones en tablets met een groter display. De cijfers zijn gemeten in oktober 2015 en onlangs uitgewerkt en gepubliceerd. Ze zijn daarom ook nu niet minder representatief en een goede weergave van de tablet en smartphone wereld waarin we op dit moment leven.