Importeer een iPhone 4 en kies zelf een telecom provider

Vandaag maakte KPN bekend dat ze de iPhone 4 niet gaan leveren en het ziet er ook naar uit dat Vodafone de iPhone 4 in Nederland voorlopig niet gaat verkopen. T-Mobile blijft de exclusieve leverancier van de iPhone 4 in Nederland. Nadeel is dat je daarmee ook een slecht 3G-netwerk krijgt en dat er een simlock op de iPhone 4 zit die je via T-Mobile koopt. T-Mobile belooft beterschap maar veel eigenaren van een iPhone zijn inmiddels klaar met de provider en dreigen massaal over te stappen naar KPN of Vodafone.

Mocht je een iPhone 4 willen kopen dan zijn er voldoende opties om zelf een provider te kiezen. Het “exclusieve” contract dat T-Mobile heeft met Apple is al lang niet meer exclusief en telefoon winkels importeren al jaren zelf massaal iPhones uit Italië. Deze iPhones zijn simlock vrij en verkopen ze met elk gewenst contract.

Dat importeren is sinds vandaag weer iets eenvoudiger geworden nu ook Frankrijk en Engeland naast België en Italië simlock vrije iPhones kunnen leveren. Wat een telefoonshop doet kan jij ook en dat scheelt je al gauw veel geld.

In een willekeurige telefoonshop betaal je binnenkort voor de iPhone 4 zonder contract het volgende:

  • 16GB iPhone 4 – € 889,00 in Engeland € 551,50 een verschil van € 337,50
  • 32GB iPhone 4 – € 949,00 in Engeland € 662,00 een verschil van € 287,00

Voor dat prijsverschil kan je al bijna een 2-jarig sim Only contract afsluiten bij een telecom provider naar wens.

T-Mobile zal de iPhone 4 met simlock wel goedkoper gaan aanbieden en wij verwachten een prijs per maand in combinatie met een contract vanaf € 30,00 en een eenmalig bedrag voor de 32GB iPhone 4 van € 199,00 Totaal: € 920,00 Op dit moment is het nog niet duidelijk wanneer de iPhone 4 in Nederland te koop zal zijn en wat voor tarieven T-Mobile gaat hanteren.