iMovie voor Mac kan nu ook je GoPro, iPhone 6s en andere Ultra HD-video’s bewerken

Apple heeft iMovie deze week voorzien van een update zodat het nu ook mogelijk is om met 4K video’s te monteren. Dat is een beetje laat maar door de introductie van de iPhone 6s met 4K opname mogelijkheid kon Apple niet meer achterblijven.

De meeste consumenten hebben weinig aan 4K-video omdat je ook 4K hardware zoals de nieuwe iMac met een 5K Retina display nodig hebt voor een optimale weergave van de video. Daarbij heeft je Mac ook enige rekenkracht nodig om met 4K te kunnen omgaan. Het advies van Apple is tenminste een Mac vanaf het jaar 2011 en dan heb je ook minimaal 4GB ram geheugen nodig.

De update brengt nu ook ondersteuning voor het monteren van 1080p video’s met een framerate van 60fps van bijvoorbeeld GoPro’s en andere Ultra HD-camera’s.

Nieuw is ook dat je kan beginnen met monteren op je iPhone met iMovie voor iOS en deze montage kunt afronden op je Mac. Vanuit iMovie voor iOS zijn 10 extra videofilters nu ook te gebruiken in iMovie voor Mac.

De interface en projectweergave zijn nog makkelijker geworden zodat titels, achtergronden, overgangen en muziek sneller toegankelijk zijn tijdens het editen van video.

iMovie is gratis voor de meeste eigenaren van een (moderne) Mac.
imovie mac