iHijab Camera, fotografeer je buurman in een boerka

iHijab Camera is een iPhone applicatie waarmee je volgens de maker van de software grappige foto’s van je vrienden en vriendinnen in een boerka kan maken.

Bij de beschrijving van de applicatie staat:

Maak grappige foto’s van je vrienden in burka of Islamitisch gewaad wanneer en waar je maar wilt. Het werkt zeer eenvoudig: open iHijab en kies een foto overlay dor je vinger over het scherm te sliden. De burka wordt over het camerabeeld getoond zodat je het relultaat van de foto direct kan zien. De high resolution foto’s worden direct opgeslagen in je iPhone foto library van waaruit je ze eenvoudig kan mailen naar al je vrienden.

Wij vragen ons af hoe zo’n applicatie in de App Store kan verschijnen? Apple heeft zich meerdere malen belachelijk gemaakt door vrij onschuldige applicaties te verbieden in de App Store maar iHijab Camera is gewoon gratis verkrijgbaar.

burka

Het dragen van een boerka of niqaab is een uiting van godsdienst of levensovertuiging en is als “grappige” iPhone applicatie toch wel redelijk misplaatst. Afgezien dat je er vast wel een leuke twitter avatar mee kan maken is iHijab Camera een applicatie die beledigend kan zijn voor mensen met een islamitische geloofsovertuiging. Godsdienstige uitingen gebruiken voor lollige iPhone applicaties is kennelijk geen probleem voor Apple.

iHijab camera is gratis verkrijgbaar in de App Store.

burka2