Hoe gaat de Apple iSlate eruit zien?

Volgens geruchten is de Tablet een “iPhone on steroids” met de volgende specificaties:

Een zeer snelle ARM processor

werkt met het iPhone OS (iPhone OS 4.0)

interne modelnummer is K48AP.

Er zijn de laatste tijd geen iPhone updates verschenen. Dit komt omdat Apple wil vermijden dat er Tablet gerelateerde verwijzingen in de software ontdekt worden.

Daring Fireball’s John Gruber is overtuigd dat er geen camera in de Tablet (iSlate) zit. Als er überhaupt ooit een Tablet komt want Apple heeft nog steeds geen uitnodigingen verzonden voor het Special Event van de Tablet (iSlate) die volgens de Financial Times zal worden gehouden op 27 januari.

Het is overigens niet ongebruikelijk dat Apple pas een week voor een Media Event een uitnodiging verstuurd aan de media voor de introductie van nieuwe hardware. Dat gebeurde bijvoorbeeld eerder ook bij het “Let’s Rock” event waar Steve Jobs o.a. een nieuwe iPod Touch introduceerde.

jobs

De grote vraag blijft hoe de Tablet er uit zal zien. Inspiratie voor veel creatieve ontwerpers die de afgelopen tijd veel zogenaamde mockups of desgewenst concepten van de Tablet (iSlate) hebben gemaakt. Van geloofwaardig naar zeer onwaarschijnlijk.

islate2

Blijft leuk om bij deze afbeelding weg te dromen en een volledig multitouch scherm met aluminium behuizing is al eens in de geruchtenstroom voorbij gekomen.

fotoboer

Een Apple Tablet concept van de Nederlandse website Fotoboer wat volgens de laatste geruchten erg dicht in de buurt komt van de Apple Tablet specificaties. In de afbeelding is het Mac OS X besturingssysteem te zien. Die kans lijkt niet zo groot. Wat wel bijzonder is dat de afbeelding al op 1 augustus 2009 is verschenen.

itablet01

giz

2 concept foto’s van de Apple iTablet gemaakt door Jesus Diaz van Gizmodo

maclife

Adam Benton maakte het bovenstaande Tablet concept voor MacLife magazine

macformat

Mac iTablet Concept ook gemaakt door Adam Benton voor MacFormat.

1

2

3

Apple aluminium Tablet concept gemaakt door de Japanse fotograaf Isamu Sanad die ook veel iPhone concepten heeft gemaakt. Deze week verscheen een gerucht via Reuters dat de Tablet een aluminium behuizing krijgt.

Isama

Mac Tablet Concept gemaakt door de Japanse fotograaf Isamu Sanada.

iPad

Apple iPad Touch concept gemaakt door Chris Messina

macbooktouch_2

MacBook Touch Concept van  Isamu Sanada

mactouch

Mac Touch van Sean Mulvihill

Vern Hart

Apple Tablet concept gemaakt door Vern Hart.

MacPad

MacPad concept van Maverick

macbook touch

Macbook Touch concept gemaakt door Edwin Tofslie

Van de onderstaande afbeeldingen hebben we de bron niet kunnen vinden. Ze gaan het qua concept waarschijnlijk ook nooit halen maar ze zijn wel leuk om te zien:

fam

imac

imac 2

Er is een video verschenen van de Apple Tablet via MacRumors maar deze is afgedaan als fake.

Net als de onderstaande foto’s:

foto

slate

website

Bronnen o.a. toxel.comtechxav.com, iSlate.orgismashphone.comBusinessinsider.com, boygeniusreport Cartoon Jobs via: RobCottinghamca Noise to signal