Hoe erg is de Death Grip op jouw iPhone 4?

Als je de iOS 4.1 update hebt geïnstalleerd dan is het vanaf nu ook mogelijk om eenvoudig het ontvangst van je iPhone te meten via de field test mode. Via de telefoon mode toets je *3001#12345#* in en daarna druk je op de bel toets.

De ontvangst streepjes van je iPhone zijn nu vervangen door nummers zoals bijvoorbeeld -85 en de iPhone staat nu in de field test mode. Hoe hoger het getal hoe erger het ontvangst probleem van je iPhone. Bij onze iPhone 4 met een T-Mobile simkaartje is het ontvangst -106. Als we de death grip toepassen is na 10 seconden het signaal verdwenen en zien we de bekende Geen service melding. Daar hoef je met T-Mobile overigens geen Death Grip voor toe te passen want dat is redelijk standaard en eerder deze week zagen we een tweet via Twitter voorbij komen dat Geen Service de nieuwe naam van T-Mobile is.

Als we de bumper case gebruiken hebben we een ontvangst van -93. Helaas konden we geen KPN of Vodafone simkaart in het toestel plaatsen omdat er een T-Mobile simlock op onze iPhone 4 zit. Een goed netwerk ontvangst ligt rond de -51 maar dat zal je met de iPhone 4 zonder bumper case en T-Mobile waarschijnlijk niet zo snel halen.

Deze simpele test toont ook aan dat als je altijd bereikbaar moet zijn beter niet kan kiezen voor de iPhone 4 met een T-Mobile abonnement maar beter kan kiezen voor een provider met een goede dekking. Volgens T-Mobile waren de dekkingsproblemen van tijdelijke aard en zouden ze inmiddels opgelost moeten zijn. Helaas is onze constatering anders in de randstad.

Met een iPhone 3GS en een KPN simkaart hebben we de death grip ook toegepast en kunnen we het ontvangst terugbrengen tot -85.

Om de field test mode uit te schakelen druk je een keer op de HOME knop. De field test mode werkt op alle iPhones waarop de iOS 4.1 firmware is geïnstalleerd.

Via: Gizmodo