Hipstamatic maar dan (bijna) beter Cameramatic

Cameramatic is een nieuwe toy-camera applicatie voor de iPhone waarmee je bijzondere foto’s kan maken met behulp van 20 filters of 22 frames. Ter introductie krijg je tijdelijk 67% korting bij aankoop van Cameramatic wat qua vormgeving erg lijkt op Hipstamatic maar een stuk beter werkt. Dat heeft waarschijnlijk ook te maken met de maximale resolutie van 1024×1024 pixels waarop Cameramatic de foto’s bewaard. Dat is wel een minpuntje van de app maar wij vinden hem erg goed en de resolutie van de foto’s kan met een toekomstige software update eenvoudig verholpen worden.

Als je wil zien wat je kan doen met Cameramatic bezoek dan de Flickr iPhone app fotopool.

Foto’s die je maakt met Cameramatic zijn te delen via Facebook, Twitter en te verzenden per e-mail. Apple heeft onlangs Hipstamatic uitgeroepen als beste iPhone applicatie van 2010 maar als ze Cameramatic hadden gezien dan vragen wij ons af of dat nog zo zou zijn.

Na het maken van een foto kan je via de Light Box mode een foto kiezen en die vervolgens bewerken met een filter en eventueel voorzien van een frame.

Cameramatic is tijdelijk te koop via de App Store voor € 1,59 en dat is op dit moment dus zonder de prijsverhoging van 67%.